Ji Do Kwan, the way of Wisdom

Geschiedenis

Na de Japanse bezetting van Korea worden verschillende scholen voor gevechtskunsten geopend in Korea. Eén van die scholen is Chosun Yun Moo Kwan en wordt opgericht door GM Chun San Sup. In 1946 wordt er gestart met Kong Soo Do (Koreaans Karate), door GM Chun San Sup en Kwon Bup(Chuan-Fa/ Kung-Fu), door GM Yoon Byung In. Tijdens de Koreaanse oorlog raken beide leraren vermist.

Dr. Yoon Kwei Byung wordt het nieuwe schoolhoofd. In 1954 verandert hij de schoolnaam Yun Moo Kwan in Ji Do Kwan wat "de weg van de Wijsheid" betekend. In 1965 wordt Ji Do Kwan, door de ontwikkeling van Tae Kwon Do opgesplitst. Een aantal Kwans gaan op in het ITF en WTF die de moderne vechtsport Tae Kwon Do voorstaan.

Ji Do Kwan is één van de Kwans die het traditionele Kong Soo Do en Kwon Bup
blijven beoefenen en uitdragen.

Ji Do Kwan in Nederland.
Sihak henry Cho, leerling van Dr. Yoon Kwei Byung, vertrekt in 1958 naar de Verenigde Staten en richt daar de eerste Koreaanse karateschool op in de Verenigde Staten. Adolf Lichtenstein, leerling van Sihak Henry Cho, richt op Aruba het Aruba Korean Institute op en een aantal van zijn leerlingen zijn oa. Oslin Sevinger en Len Johnson. Deze beide heren richten in ongeveer 1974 de eerste Nederlandse Ji Do Kwan school op. En sindsdien is er een vertegenwoordiging van Ji Do Kwan in Nederland welliswaar hoofdzakelijk in het oosten van het land.


©2017 - 2018 Ji Do Kwan Dojang Saja | Alle rechten voorbehouden.